Kip ketjap II

Kip ketjap II

Kip ketjap II

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kg kipdelen of 3 kipfilets
1 afgestreken eetlepel gemberpoeder
zwarte peper
2 grote gesnipperde uien
3 cm gemberwortel
4 gesnipperde tenen knoflook
5 eetlepels zoete ketjap
1/2 liter kippenbouillon
1 eetlepel witte natuurazijn
zout
olie

Bereiden

Wrijf de kip in met peper en gemberpoeder en laat dit 1 uur intrekken.
Bak de kip in de olie bruin en neem ze uit de pan.
Fruit de ui, de gember en de knoflook in het braadvet en blus af met de
bouillon.
Voeg de ketjap en de azijn toe en breng het geheel aan de kook.
Doe de kip weer in de pan en laat met het deksel op de pan 1/2 uur
garen.
Breng op smaak met zout.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Mirjam (20-10-2008 21:51):
Ik heb geen gember gebruikt en ook geen ui en dat smaakt ook prima. Ik heb ook nog wat suiker toegevoegd in de laatste 2 minuten.

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus